Младата жена празнувала новогодишната нощ с приятелки в германския град. В една странична улица те били заобиколени от 15 до 20 мъже от арабски произход, които започнали да ги опипват, като си ги прехвърлят един на друг, предаде БНР.

От ужас 18-годишното момиче не обърнало внимание на нито едно лице освен това на подсъдимия. Запомнила го, когато с приятелките си успели да се откъснат и да избягат, а той започнал да ги заплашва. По-късно тя видяла отново лицето на мъжа в предаване по телевизията и сигнализирала на полицията.

В съдебната зала обаче младата жена се разколеба дали на подсъдимата скамейка седи истинският насилник, или човек, когото познава само от телевизионния екран.

В защита на мъжа свидетелства 16-годишната му приятелка, която е бременна. Момичето заяви, че двамата са празнували заедно новогодишната нощ, но при настоятелните въпроси на съдията призна, че той е изчезвал за големи периоди от време.

Ако мъжът бъде признат за виновен, го очакват 4 години затвор.

Над 1100 оплаквания бяха подадени в полицията и прокуратурата след инцидентите в новогодишната нощ в Германия. Над 480 от тях са свързани със сексуални престъпления, вариращи от тормоз до изнасилване.

Първото обвинение беше повдигнато миналия месец в Кьолн - срещу 26-годишен алжирец. Той и още десетина мъже наобиколили и опипвали жена по задните части. След това алжирецът измъкнал мобилния телефон от джоба на якето й.