Днес ще има незначителна облачност, повече над северните райони. Ще духа слаб, до умерен вятър в Североизточна България. Дневните температури ще бъдат от 17 до около 22 градуса. Около обед слаби превалявания от дъжд са възможни над североизточните райони.

През нощта срещу петък над страната ще прониква студен въздух. Привечер облачността ще се увеличи и слаби краткотрайни превалявания са възможни над цялата страна, с по-голяма вероятност над планините и полупланинските райони Утре ще бъде по-хладно, с минимални температури от 6 до 11 и дневни от 13 до 18 градуса. Ще духа слаб вятър от изток. Облачността ще бъде променлива, а слаби превалявания ще има над планините на Южна България.

В събота и неделя отново ще е слънчево, но минималните температури в сутрешните часове ще са под нулата - от около минус 2 до 4 градуса и на места ще се образуват слани. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, малко по-високи през втория ден.

В планините през почивните дни времето ще бъде подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в неделния ден, но малка вероятност за краткотрайни валежи.

Дневните температури на 1200 метра надморска височина ще бъдат около, а в неделя - малко над 10 градуса.

В понеделник съществена промяна на времето няма да настъпи, а от вторник ще започне неколкодневен период на облачно време, с краткотрайни превалявания от дъжд. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат с няколко градуса.

Следете прогнозата за времето тук