На 4 май 2010 г. тричленен състав на Ямболския окръжен съд призна за виновни за катастрофата Слав Славов - собственика на автобуса "Чавдар", и шофьора Господин Господинов и ги осъди на по 13 години затвор.

Сега апелативните магистрати в Бургас намалиха наказанията на по 10 години лишаване от свобода, както и намалиха наказанието, наложено от първоинстанционния съд на Господинов – лишаване от право да управлява моторно превозна средство от 15 години на 13 години, съобщи "Фокус".

Адвокатът на шофьора - Мариана Гърдева, заяви, че ще обжалва решението на бургаските магистрати пред Върховния касационен съд.
"Искането ни бе делото да се върне отново в Ямболски окръжен съд, тъй като имаше много допуснати процесуални нарушения, затова категорично ще обжалваме в по-горна инстанция", каза още тя.

Славов и Господинов са обвинени за немарливо изпълнение на служебните задължения и за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, както и за нанасяне на средни телесни повреди на шестима души.