Срещу него са събрани доказателства, че в периода от 1 до 30 март, в Асеновград, при условията на продължавано престъпление и в съучастие с Николай Христев, е организирал предлагането и даването на имотна облага на хора, за да гласуват в негова полза и в полза на партия на парламентарните избори на 26 март.  

"Той е плащал между 20 и 25 лв. за глас. В схемата участвал и затворник от пловдивско общежитие, у когото бил намерен телефон, чрез който комуникирал с народния представител", обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

На Генов е наложена мярка за неотклонение "Подписка".

Самият той отново отхвърли пред журналисти обвиненията и изрази надежда да бъде справедливо оправдан от съда. Той вече каза, че имало подадени отчети за разходваните средства в кампанията и няма причина да се притеснява.

Неотдавна Генов даде депутатския си имунитет, след като Сотир Цацаров поиска свалянето му.

„Средно по около 25 е бил плащан гласът на всеки избирател, посочен в списъка. Така едно от лицата е получило 500 лв., другото е осигурило 12 лица, за които е получило по 25 лв., третото – 14 лица, за които е получило по 25 лв., четвъртият е осигурил 13 лица и е получил по 25 лв. за човек, петото лице е осигурило 20 лица, за които е получил сумата от 400 лв.“, уточни в онзи момент Арнаудова.

Тогава от прокуратурата съобщиха още, че са събрани доказателства и за това, че в съучастие с главния архитект на града Константин Атанасов, като подбудител, Генов умишлено го склонил да извърши престъпление, а именно да допусне осъществяването на строителство без съгласуване на проектната документация.  
Става въпрос за поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата “Метошка махала“, уточниха тогава от прокуратурата.

"Недоумявам как точно съм могъл умишлено да склоня което и да е служебно лице, особено главен архитект, при това умишлено, да извърши нещо нередно", коментира тогава Генов.

Засега обаче за това не му е повдигнато обвинение.

Преди дни обаче Цацаров призова депутата от левицата да не се намесва в работата на прокуратурата и да не използва за политически цели протестите в Асеновград. Манол Генов отрече да е правил това.

В края на миналата година обвинение за купуване на гласове получи за първи път депутат -  Илия Илиев от ДПС.