"Искам да помоля персонално народния представител Манол Генов, който, както е известно, е със снет имунитет: не звънете на районния прокурор по нощите, не твърдете, че полицията и прокуратурата спят или че изпълняват политически поръчки. Моля ви, не използвайте всичко онова, което става, за политически цели. Ако прекрачите границата на закона, ще последват адекватни действия от нас”, предупреди го по-рано Цацаров в коментар за масовите протести срещу роми, които пребиха деца гребци и треньорите им.

По-късно от пресцентъра на левицата публикуваха коментар на Генов:

"Вярно е, късно вечерта потърсих районния прокурор на Асеновград, защото бях притеснен от случващото се и ескалирането на напрежението. Обадих се, защото ме потърсиха много мои съграждани с молба за помощ".

Той уточни, че като народен представител е длъжен да слуша избирателите си и да се старае да им помага.

"В нито един момент не съм правил квалификации и не съм изразявал политическа позиция. Съжалявам, ако съм бил разбран неправилно, още повече съжалявам, ако споделените от мен опасения не бъдат забелязани", отбеляза Генов, който е от Асеновград и беше избран от Пловдивски избирателен район.

Междувременно властите взеха мерки да предотвратят ескалация на напрежението, тъй като и за тази вечер е предвиден протест. Лично вицепремиерът Валери Симеонов и главният секретар на МВР Младен Маринов отидоха в Асеновград и увериха, че ще има засилено полицейско присъствие, докато ситуацията не се успокои.

По настояване на протестиращите пък започва проверка за незаконни постройки и нелегално живеещи в ромската махала.

До този момент прокуратурата е задържала 9 участници в жестокия бой, които са в ареста за 72 часа, а утре съдът ще реши дали да ги остави там за постоянно. Те обаче само част от над 100-души, които участваха в мелето.