Не може да се говори за разцепление в парламентарната група на "Величие", заяви нейният зам.-председател Дарин Георгиев. Според него подкрепата за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за председател на комисията за нов парламентарен правилник се дължи на недоразумение.

"Недоразумението дойде оттам, че в залата имаше суматоха през целия ден - постоянни атаки, нападки, най-различни обиди от страна на "Възраждане", и оттам се създаде едно напрежение. Не може да става въпрос за някакви конспирации или за някакви разцепления, просто се създаде една медийна истерия", обясни Георгиев по БНР.

Вчера идеологът на партия Ивелин Михайлов предупреди за възможен разпад на парламентарната група на "Величие", защото от нея може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това стана по време на събора "Ново начало" край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той.

Георгиев заяви още, че от "Величие" не биха подкрепили правителство с първия и втория мандат, и нямат претенции към евентуален трети. Имат резерви и към предлаганата от "Има такъв народ" формула за експертен кабинет:

"Внимателно съм изчел Конституцията и никъде не видях да има такова понятие "експертен кабинет". Ако някой може да ми го обясни как се случва това нещо, ще бъда много благодарен. Не мисля, че имаме право на трети мандат, тъй като сме най-малката парламентарна група. Една правителство на малцинство не мисля, че ще може да взема някакви ефективни решения. Има си хора, които да си поемат тази отговорност".