Общинските конференциите на БСП тепърва престоят, досега Гергов е номиниран от Сдружението на жените, от ветераните, от община Марица, Перущица, Съединение, там, където са минали конференциите.

"Аз смятам, че Пловдив е голяма структура в партията като цяло, затова няма как да не играя за честта на пагона", каза Гергов в предаването "Метроном" на Радио "Фокус" - Пловдив.

Пловдив трябва да излъчи кандидат за председател. Освен него се излъчват и още хора, каквито в партията има достатъчно, добави Гергов.

Той е категоричен, че няма да се откаже от битката, за да не предаде организацията.

"Хората гласуват, за да отида там и да защитавам техните интереси, не мога да им кажа, че се оттеглям заради еди кой си, това не е достойно", каза Гергов.

Според него, новият лидер на столетницата трябва да е смел човек, за да може да направи промени. Трябва да се променят не малко неща, но най-належащо е да се организират изборите.

"Ясно е, че ние в последните три избора не нацелваме новия полъх, или новите методи, като другите партии, в организацията на изборите", призна лидерът на пловдивските социалисти.

Партията трябва да се реорганизира, защото са видели много пропуски в организацията досега. На последните избори, в последния ден, са били сменени представителите в повече от 500 секции, посочи Гергов.

По думите му, има доста неща, които трябва да се направят така, че повече да няма пробиви и да не бъдат манипулирани.

Относно очакванията на предстоящите парламентарни избори за Пловдив, Гергов иска да се запази статуквото. Това означава, че Пловдив – град и Пловдив – област трябва да си запазят осем депутатски места, най-малко.

"Ние сме имали 100 000 гласа, защо да ги нямаме пак. Не е нормално да се стопяваме, а да запазваме позиции и да растем. За това ще работим", каза още Георги Гергов.

Анкета: Кой ще е новият лидер на БСП?