На 21 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Мартинов (ГЕРБ), за да му бъде повдигнато обвинение заради упражняван натиск от името на премиера Борисов над търговец, който бил принуден да даде 4 тона суджук.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че има данни Живко Мартинов да е притискал свидетели по делото и 10 прокурори от "Бюрото за защита" към главния прокурор бяха изпратени на място в Добрич. В същото време бизнесмен разказа как бизнесът му е бил съсипан от хора, близки до вече бившия депутат.

"Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора", каза още министър-председателят и допълни, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител.

Според Борисов ГЕРБ е пример в това отношение - от Фидосиева до Живко Мартинов всички, които влизат в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента, но БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори.

"Как БСП го обясниха, след като ме питате мен? Техният депутат (бел. ред. - Манол Генов), доказан (бел. ред. - срещу Генов има засега само обвинение, не и присъда, постановена от съда), купил гласовете и за президентските, и парламентарните избори в Пловдивско, стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя (бел. ред. - Живко Мартинов), но на мига партията го изрита отвсякъде. Питам - БСП и този депутат, който стои в парламента, питахте ли ги за чудовищното престъпление - купуване на гласове", обърна се премиерът Бойко Борисов към журналистите в Ямбол, където откри логистичен център край село Кабиле, съобщиха БТА и actualno.com.

Той категорично  отрече името му да е свързано със скандала.

"Разпоредил съм разследване, никой не ни е хванал в престъпление", добави Борисов, според когото "всеки негодник може да си измисли всичко".

На въпрос дали съществува списък с фирми, от които се събират пари за ГЕРБ, премиерът отвърна, че ако бъдат подадени достоверни сигнали от такива пострадали фирми и бизнесмени, "ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива" (бел. ред. - виновните).

"От Пазарджик до Ямбол автомагистрала "Тракия" е заприличала на Цариградско шосе, от двете страни има заводи, центрове, все едно караш в населено място, а от Пловдив до Ямбол вече са изградени 20 бензиностанции", коментира още министър-председателят.

Според Борисов откриването на логистичния център доказва, че "асфалтът" се превръща в работни места, затова държавата трябва да доизгради магистрала "Хемус", пътя Ботевград - Мездра, защото това е гаранция за икономическия успех на региона.