Премиерът сам поде темата по време на днешното правителствено заседание.

Конкретният повод вероятно е коментар от тази сутрин на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че е била уволнена от кабинета "Станишев", след като отказала като зам.-министър да се подпише под продажбата на "Булгартабак" за 100 млн. лв. Така станала единственият човек, който се противопоставил на Делян Пеевски и заради това после той я "размазал" с уволнение и съдебно дело.

"Дойде Бойко Борисов и го продаде на същите хора за 100 млн.", каза още Нинова.

Че премиерът е свързан с продажбата на тютюневия холдинг обаче се говори отдавна, бившият собственик на КТБ Цветан Василев дори твърди, че имало уговорка той да получи 10% бонус.

След всичко това днес Борисов заяви пред министрите:

"Искам още една тема да засегна, защото също доста се поядосах. "Булгартабак" не е продавано от мене. Много ясно искам да им кажа на тези, които са им сведени тези опорни точки. "Булгартабак" нито имаше сметки, пари в сметката тогава, това което са ми докладвали, и беше продаден от агенция за приватизация. И аз моля медиите да отидат и да го питат шефа на тази агенция за разкаже за цялата сделка как е направена с консултант "Ситибанк" - една от най-големите банки с опит, точно при такива приватизационни сделки. С наблюдаващ министър Трайчо Трайков. Откъде накъде..."

Така лидерът на ГЕРБ атакува бившия си подчинен, който сега е кандидат-президент на Реформаторския блок.

Премиерът допълни, че понеже виждал как бързо се забравят различни сделки, като тази с така наречените Царски конюшни, се поинтересувал малко и разбрал, че има още две години поне за много от тях за абсолютната давност.

Затова ще разпореди на МВР и ДАНС да направят ревизия на целия преход и всички приватизационни сделки, за да стане ясно "кой, кога и какво е продавал и дали това е реалната цена".

"Така че в тази сфера, живот и здраве да минат изборите, ще се съсредоточиме в пълния му обем. Да отидем и всичко, което има за "Булгартабак", да го извадят като сделка щом имат претенции към нея. Аз не съм продавал "Булгартабак". Както всеки един от вас сега, когато продава нещо, отбраната, когато продава, пита ли ме мене да го продава? Има си надлежен ред. Всеки от вас, когато предоставя, продава в своите министерства, за това министърът е персонално отговорен и си носи отговорност.

Аз не мога да назнача един човек във вашите министерства, понеже публиката си мисли обратното. Само министърът може да назначи в министерството дали е на външните работи, на финансите, на отбраната или образованието... Чистачка не мога да назнача в едно министерство без министърът да го назначи. Аз мога да назнача министър, като отида в парламента и парламентът ми го одобри. Нека да не забравяме малко... и да се опитваме да се изкарват по-светли от папата, защото не са. Казвам го с най-добро чувство към всички", завърши Бойко Борисов.