Вчера лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов обяви, че сините ще подкрепят вота на недоверие, който БСП и ДПС ще внесат в понеделник, тъй като приемат мотивите за него.
Мотивите съвпадат с тези, с които Синята коалиция още през февруари свали доверието си от вътрешния министър, обяви Иван Костов.

"Недейте г-н Костов, имате много грешки, много провали. Ако се върнем назад във времето, което всъщност е най-добрият съдник, ще си спомним с какво се характеризира моделът Ви на управление - Вие не надграждате, а рушите и отхвърляте всеки и всичко преди и след Вас", се казва в декларацията на ГЕРБ, прочетена от Анастас Анастасов.
"Помним аферата Сапио, господин Костов, помним и "Кремиковци" и БГА "Балкан", помним как след акция "Комар" отрязахте крилата на един от най-успешните си министри, за да спасите себе си", продължи Анастасов, цитиран от news.bg.

От своя страна Иван Костов изтъкна, че е безсмислено да се коментира вот, който все още не е внесен. Затова той се обърна и към опозицията, че ако бил на тяхно място щял да внесе вот на недоверие за цялостна политика, за да станат герберите за смях.

По-късно министър-председателят Бойко Борисов обеща лично да се извини на експремиера Иван Костов, ако десните не се включат във вота на недоверие към кабинета на ГЕРБ, предаде БТА.
Ако не участвате в този провокационен вот, ще ви се извиня лично, заяви Борисов и препоръча на Синята коалиция да не се нарежда до БСП и ДПС.

Това си беше чист пазарлък, ние не се пазарим, отговори лидерът на ДСБ. Борисов контрира, че може да се закълне в обратното.
Бойко Борисов обеща извинението си в отговор на въпрос на Костов защо са тези декларации и от какво се страхува мнозинството.