„Първо, да отговоря на вчерашната му реплика, той каза, че ще ме изтърпят, образно казано, още малко. Аз съм удовлетворен, че излизам след 10 години, след два мандата с високо вдигнато чело, достойно", каза президентът.
Пожелавам на г-н Борисов след 4 години, дано да ги изкара, защото и това е под въпрос, да може да излезе също така удовлетворен от своя мандат, защото това не е никак леко”, коментира Първанов, цитиран от "Фокус".

Казаното от Борисов означава най-малко едно – че следващият, който влезе във властта, който ще има отговорността за управлението, е българската левица в лицето на социалистическата партия”, каза още Георги Първанов в отговор на думите на Бойко Борисов, че сегашният държавен глава има амбиции за премиер и трябва да е благодарен, че правителство на ГЕРБ прокарва непопулярни мерки в пенсионната система.
"Сиреч ние и на него му свършваме мръсната работа", каза Борисов.

Вчера премиерът заяви още, че европейският пакт за финансова стабилност се прави за такива хора като Първанов. Пред лидерите от европейската десница преди дни Борисов каза, че в трудните за ЕС дни "не трябва да се подвеждаме по популизма на социалистите и техните идеи да изхарчим парите и после другите да ги изкарват."

„Що се отнася за моето политическо бъдеще, каквото имам да кажа, ще го кажа след 22 януари, а премиерите се избират от формациите, които са спечелили изборите", каза още президентът Първанов.
На въпрос на журналисти дали на срещата му с млади социалисти за политическото лидерство в 21 век е коментиран въпросът за лидерството в БСП, той отговори, че тази тема не е обсъждана.