Само ден, след като дебютира в социалната мрежа, страницата му бе блокирана и още не е възстановена.

Днес, през Фейсбук, щях да призова всички наши съмишленици – да свалим от власт тази неестествена коалиция. Призовавам всички към мобилизация. Няма българин или мюсюлманин в страната, който да гласува за „Атака” и ДПС, ако те са заедно”, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

По повод хакнатия се профил, той коментира, че толкова ги е страх от него, че дори и един ден не са го оставили да комуникира с хората.

Те купиха всички медии, манипулират, както направиха и на изборите, и сега се опитват да ме цензурират като публично дори са се организирали да ми блокират профила във Фейсбук. Техният номер този път няма да мине. Лъжите им и манипулациите им ще лъснат“, закани се Борисов.

По повод изказване на лидера на БСП Сергей Станишев, че управляващите ще опитат да намалят цените на тока и парното, а ще увеличат пенсиите, лидерът на ГЕРБ каза, че той минава от популизма в сферата на наглия популизъм.

"Кликата зад една жена, на тъмно, без Орешарски да разбира това, управлява в момента държавата. Орешарски е кукла на конци и други хора определят политиката на правителството. Това е много тесен кръг около Моника Йосифова и Станишев, и част от ръководството на ДПС. Това са кръговете, и не случайно и Татяна Дончева го е говорила това преди години”, каза още Борисов.

По думите му комунистите са хора, които опитват да прехвърлят на други хора своите кусури, недостатъци и пороци и това е безспорно майсторство при тях.

"Напълно съм съгласен с Първанов в тази посока. БСП изобщо няма моралното право, тя не е легитимна да прави нито смени, нито каквото и да било. Тя не е първа сила", добави лидерът на ГЕРБ по повод изказване на президента Георги Първанов (2002-2012 г.).

Той заяви, че на "Позитано 20" има група хора, които си мислят, че всичко им е позволено и някои кадрови решения навяват мисли за икономически интереси.

Борисов подчерта, че от ГЕРБ винаги са казвали, че в левицата има организирана клика, която разпределя постовете в държавата, управлява нелегитимно, непрозрачно и в сговор с националистите от „Атака”. По думите му последното ще много тежък проблем за Станишев и в европейски, и във вътрешен план.

Лидерът на ГЕРБ обаче не се съгласи с други думи на Първанов.

"Уважавам мнението на бившия президент, но няма как да прехвърли личната си кадрова грешка с издигането на Станишев - човек без един ден трудов стаж, за лидер на БСП", каза Борисов.

Изказването на Първанов беше:

"Самият Борисов трябва да признае, че съжалява за подкрепата, която даде на Станишев при избора му на последния конгрес през май миналата година. Тази подкрепа се знае от всички в партията. Аз се отказах, когато стана ясно, че има доста задкулисни игри, а не искам да участвам в такива неща".

Първанов заяви това в отговор на въпрос на водещите как ще коментира изказване на лидера на ГЕРБ, че сигурно съжалява, че е посочил Сергей Станишев за свой приемник на лидерския пост в партията.  

Може би тогава си е мислил, че подобен мек човек ще бъде послушен, но така или иначе - сега всички ние сме принудени да берем плодовете от тази негова кадрова грешка. Има толкова кадровици в БСП, че са повече от членовете”, каза още Бойко Борисов.