Такава яхта струва над 200 милиона евро. Тази яхта я няма и неслучайно ще заведа дело защото цяло лято слушам щуротии, заяви председателят на КРИБ пред БНТ.

"Симеонов с всички тези изказвания се опитва да влияе на съда, което не е редно. Аз смятам, че тъй като ние подадохме определени искове и бяхме прави, някои претенции бяха отхвърлени от арбитражния съд, а някои признати. Каквото се произнесе инстанцията ще го приемем", посочи той.

"Планираме да инвестираме 800 млн. лева в обновлението на предприятието, за да може нашите моряци да плават в едни хубави условия. Ние ще заведем дела за всички тези клевети и внушения, странно ми е как може този човек да се фокусира върху БМФ, при положение че има толкова много затворени предприятия", добави председателят на КРИБ.

Последните данни на Национален статистически институт показват близо 4% ръст на брутния вътрешен продукт. Този ръст се дължи основно на индустриалното производство и по-малка степен потреблението.

Това означава, че хората имат работа, както и високи доходи. Факт е и огромният ръст на средната работна заплата в страната.

"Минималната работна заплата трябва да се определя под някаква форма. Аз лично нямам притеснения от увеличението на минималната работна заплата, защото в моя вид бизнес не плащаме минимални работни заплати, защото иначе ще си загубя специалистите.

Но има индустрии и колеги, които това ги притеснява, и това е нормално. Въпросът е, че под натиск на синдикати и социалният министър да предлага, и да се променя минималната заплата, без да има логика - не е работещо и не е нормално", добави Домусчиев.

"Държавата трябва да помага на икономиката. Факт е, че при смяната на всяко едно правителство, се сменя мениджмънтът. Факт е, че до ден днешен в България няма закон, който да позволи да се провеждат конкурси в държавните предприятия", категоричен бе председателят на КРИБ.