Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев при посещението си в гр. Севлиево.

Русия и Турция сключиха междуправителствено споразумение за „Турски поток“ вчера. Документът беше подписан от енергийните министри на двете страни след среща между Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин.

Ген. Радев заяви пред събралите се симпатизанти в Севлиево, че само за две седмици правителството е претърпялo поредното поражение, след кaндидaтурaтa нa Кристалина Георгиева зa ген. секретар на ООН.  

Кандидатът за президент и върховен главнокомандващ коментира, че Комисията за защита на конкуренцията едва сега констатира картелно споразумение за горивата.
КЗК обвини в понеделник 6 компании в картел на пазара на горива.

"То беше очевидно за всеки български шофьор, но трябваше да навлезем в предизборна кампания, за да го чуем от институциите. Дълбоко се съмнявам, че процедурата ще доведе до адекватни санкции и реална конкуренция на пазара. По-скоро ще завърши безславно след края на изборната кампания“, заяви Румен Радев. 

Във Велико Търново бе открит и клуб в подкрепа на кандидата за президент Румен Радев.

Йотова: Не може Цачева от разединител да стане обединител

Как така за една нощ Цецка Цачева се превърна от разединител на нацията в обединител? Това попита кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова при среща с привърженици в Лом.

"Няма как да повярваме на такъв човек! Не всички имаме къса памет и си спомняме как тя като председател на парламента връщаше социалните закони на БСП, държеше се арогантно с депутатите на опозицията, не приемаше техните декларации, съветваше народните представители да не работят по време на протестите, криеше министри по време на парламентарния контрол“, каза Йотова.

При срещи с избиратели в различни градове кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева подчертава , че като президент ще работи за обединение на нацията. "Ще се старая да бъда истински обединител на нацията и достоен президент", подчертава Цачева.

Спред Илиана Йотова обаче Цачева се е превърнала в един от символите на разединението заедно с президента Росен Плевнелиев.

По думите на Йотова БСП не подценява нито един кандидат за държавен глава.
"Твърдо сме решени да преобърнем тези избори и да не позволим те да бъдат фалшифицирани“, категорична бе Йотова.

Кандидатът за вицепрезидент отбеляза, че е време президенската институция да се изпълни със съдържание. „Днес основният проблем на държавата се нарича национална сигурност. България има нужда от страж и закрилник – такъв е нашият кандидат ген. Румен Радев“, отбеляза Илияна Йотова. Според нея правителството не може да се справи с бежанската криза. Решението е строга охрана на границите, а не откриване на нови лагери за мигранти.  

Три приоритета в програмата

Йотова отбеляза, че три са приоритетите в програмата на кандидат-президентската им двойка – решаване на демографската криза, спиране на безумията в сферата на образованието и достъпно здравеопазване за всеки. Кандидатът за вицепрезидент обърна специално внимание на интеграцията на ромите.

Не се срамувам да кажа, че съм израстнала сред роми. Навремето играехме и ходехме заедно на училище. Тези роми получаваха адекватно образование, благодарение на което сега работят“, каза Йотова.
„Стана така, че циганите не могат да получат качествено образование, не ходят на училище и съответно не могат да си намерят работа. Принудени са да крадат, създават се гета и оттам идват проблемите“, обобщи Илияна Йотова.

Решението с интеграцията им според нея трябва да започне с качественото им образование.

АНКЕТА: Ще гласувате ли на президентските избори?

КРЪСТОСАН ОГЪН: Йотова срещу Цачева