Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти. Той добави, че през юли и август е разпоредил да се засили присъствието на полицаи на пътя Петолъчката-Карнобат, където традиционно се случват повече катастрофи. Също така, по Черноморието се очаква да бъдат командировани и полицаи от Румъния, предаде БТА.

Цветанов каза това след среща днес в сградата на МВР с израелския си колега Ицхак Ахаронович. Двамата са обсъдили възможностите израелски туристи да посещават българските черноморски курорти.
След разразилата се криза в отношенията между Израел и Турция заради атаката срещу пропалестинската флотилия за ивицата Газа, израелският министър на социалните въпроси Исаак Херцог заяви, че вероятно стотици хиляди техни туристи ще бъдат пренасочени в България.

Цветанов и Ахаронович съобщиха още, че българското МВР е съдействало за неутрализиране на израелска престъпна група за отвличания. Групата е действала на територията на Турция и Израел, а единият от извършените арести е станал у нас преди месец и половина. Пред журналисти Цветанов уточни, че тази група няма нищо общо с работата по операция „Наглите" и добави, че е искала като откуп сериозни суми, които са повече от тези в България. Министърът не коментира и това дали в израелската група е имало и българско участие, предаде "Фокус".

За половин година това е втора среща на двамата министри. Днес те са обсъдили възможностите за продължаване на сътрудничеството между двете страни за борбата с организираната престъпност и тероризма чрез постоянен обмен на информация.