Янев бил спиран служители на три районни полицейски управления, разказа той на заседание в Софийския градски съд (СГС), който му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". В залата, преди решението на съда, адвокатът му повтори, че Янев не се е крил от органите на властта, а просто не е бил редовно призован.

Бореца, който бе заловен на 23 май в ресторант, вчера бе обвинен, че е убил Иван Петров - Сапата и Юлиан Лефтеров - Кунгфуто. Тезата на обвинението се крепи на показанията на двама свидетели. Единият - задържаният в групата на "Наглите" - Любо Гребеца, другият -анонимен.

На очната ставка обаче Гребеца казал, че не е виждал Валентин Янев и че е имал предвид друг човек с прозвището Вальо Бореца, съобщи БНТ. Анонимният свидетел пък казал, че е виждал обвиняемия само с маска на главата и че бил висок и слаб.

Адвокатът на Янев обясни, че няма нито едно годно доказателство, което да говори, че клиентът му е извършил престъпленията, съобщи БГНЕС. Според защитата, той не е участвал и в отвличанията.

По повод третото обвинение за намерените боеприпаси, според адвоката,  патроните не са намерени в дома на самия Янев, а в гаража на жилището, което той наел. Няма доказателства, които да го свързват с притежанието им, смята още адвокатът на Янев.

Труповете на Сапата и Кунгфуто - и двамата известни автокрадци, бяха открити от МВР в началото на януари 2010 г., след като един от бандата на "Наглите" Даниел Димитров - Данчо Релето проговори и издаде бившите си авери.
Релето разказал при разпитите, че Лефтеров бил закаран жив до лобното си място недалече от вилна зона над с. Плана. Там "Наглите" изкопали гроба му, бутнали го в дупката, а после го гръмнали от упор с два куршума в главата.