Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по bTV по повод забраната на премиера Бойко Борисов за използването на лични шофьори и коли от министрите, като им препоръча да се движат с метрото.
"Понеже от “Бояна“ няма метро, говорих с премиера и той ме посъветва в такъв случай да карам колело", каза с усмивка Дянков.

Той припомни, че в политическия кабинет на министерството му вече е имало съкращения, но държавата би спестила и още около 100 млн. лв., ако се съкратят и разходите по транспорта.

Финансовият министър коментира и темата с болничните, като я нарече  злободневна. За него последното решение е най-добро, защото се е стигнало до консенсус. Вчера правителството и социалните партньори се договориха първите три дни от болничните да бъдат поемани от работодателя на 70%.

На въпрос какво става с армията и военното министерство, Симеон Дянков съобщи, че на ведомството са предоставени още около 300 млн. лева.

Той каза, че тази година е постна, но изрази надежда, че следващата няма да е така. 
"Вдигането на ДДС реално е най-лесният начин за вливане на пари в държавата, но до края на годината то няма да се вдига. Следващата година България вече ще е излязла от кризата, така че повишаване на данъка добавена стойност няма да се наложи. Това не зависи само от България, но и европейската икономика", добави Дянков.