Стигна се дотам, че премиерът Бойко Борисов съвсем сериозно опроверга публикацията, след като била официално проверена по дипломатически път.

Преди дни в мрежата се появи информация под заглавието "Гръцкият премиер заплаши сънародниците си, че ако не стегнат коланите, ще стигнат нивото на България". 

"Ако не сте съгласни с антикризисните мерки вас ви очаква съдбата на България...Нима вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата", пише в публикацията, която уж цитира Георгиос Папандреу, но без да се посочва официален източник.

"На събрание пред пенсионери той пак даде за пример България и отправи следния въпрос: Нима вие искате да получавате пенсии от по 50 - 100 евро вместо сегашните 600-700евро? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25 на сто? Нима искате да живеете като в лунно бунище, защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, които претендират за по-висока интелигентност?", се казва още във въпросната информация.

Тази вечер министър-председателят заяви пред БГНЕС, че информацията е била проверена от българското Министерство на външните работи и лично от министър Николай Младенов. Борисов припомни още, че след дни тримата с Папандреу и турския премиер Реджеп Ердоган, ще се срещат на контролно-пропускателен пункт и е невъзможно това да е произнесено.

Министър Младенов заяви от своя страна, че тази информация е пълна инсинуация. Той уточни, че нашият посланик в Атина е разговарял с кабинета на гръцкия премиер, откъдето са заявили, че той никога не е казвал такова нещо.  Младенов призова медиите да не се подават на непроверени и спекулативни информации.

Оказа се, че информацията е публикувана за първи път на 30 март на адрес  http://neverojatno.wordpress.com/2010/03/30/garci/ под рубриката „Истината такава, каквато можеше да бъде - или частна теория на Невероятностите".
До публикацията коректно е посочено, че всичко написано е художествена измислица.

Въпреки това текстът е разпространен в няколко други интернет страници, бе "качен" и във "Фейсбук". Сайтът Afera.bg дори съобщи, че е получил информацията от своя читател Георги Тодров в Гърция, според когото източникът бил гръцко радио.