Оказва се, че момичетата могат да бъдат не по-малко жестоки, хладнокръвни и изобретателни в измисляне и осъществяване на кражби, грабежи и побои. При това момичета от нормални семейства, които не са лишавани от нищо, пише "Труд". Това показва отчетът на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, изготвен съвместно с Детска педагогическа стая (ДПС).
Миналата година броят на водените на отчет момичета се е увеличил двойно в сравнение с 2007-ма. Общо 286 са децата, водени на отчет в ДПС миналата година. През 2007-ма те са били 236. Броят на непълнолетните момичета от 22 през 2007-ма вече е 47. Провиненията им са кражби, побои, тормоз над по-малки деца или съученички. Правят го най-често за пари или заради някое момче, обяснява секретарят на комисията Десислава Василева.
Кражбата традиционно е водещото престъпление и миналата година. Статистиката обаче отчита своеобразен бум и в противозаконното отнемане на автомобил - 93 случая в статистиката на ДПС.