Появиха се момичешки банди

Ако доскоро изразът "малолетни престъпници" се асоциираше само с момчета от проблемни семейства, сега нещата са коренно различни.

Обратно в новината

Коментари - Появиха се момичешки банди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основния проблем е ,че подрастващите имат твърде много енергия и свободно време а родителите им са преуморени ,комплексирани ,объркани ,вдигнали са ръце.Съвсем недалеч от Пловдив (за които става дума макар ,че проблема се проявява не само там)в Родопите с момичетата а и с момчетата нямат такива проблеми -труд ,труд и пак труд и вилата на врата да не шава много и да не се взема на сериозно и да почне да си мисли ,че света се върти около него.Провинение и веднага адекватно наказание не някакво си без Интернет или ограничаване на джобните.Здравия български морал и уважение към ценностите ни е опазил като нация и за това всички които искат да унищожат съвременния свят и да го превърнат в общност на объркани ,безпросветни и подчинени създания воюват преди всичко против морала и традиционните ценности -искат да премахнат брака и семейството ,замениха любовта и верноста в поголовен секс ,алкохолизъм ,проституция и наркотици.Развръщава младежта на една страна ти убиваш нейното бъдеще.

Грешат журналистите. Подрастващите са лишени от възпитание и са безкрайно разглезени. Хулиганките не бих могла да ги нарека нито момичета, нито жени, още по-малко деца или дами.

леле, сега сигурно ще започнат да се занимават и с изнасилване на батковци! дано да наблегнат на последното, че милицията няма да ни опази от нищо!

Искаш ли да ти кажа нещо: само тъпите родители имат доверие на медиите да възпитават децата им. Ако за тебе правилното възпитание е връдване с вериги - горките ти деца! Всеки, който е решил да става родител, е длъжен да се подготви с познания за детската психология, а не да вика Мен баба ми все с психология ме е възпитавала! Много е лесно да родиш детето и да вдигнеш ръце - държавата да го възпитава. Обръщаш нещата наопаки! И кои са тия психолози, дето са доказали, че за липсата на възпитание е виновна държавата? Това си го измисляш!

Чакам коментара на Феминаци.Тази новин би трябвало да я ощастливи.

Протестирам! Това са долни инсинуации!

Как бе, Гоце,Сер-Гей, държавата за нищо не са виновни! партията е права когадо съгреши дори

Даже ще добавя, че лично обвинявам ГОЦЕ за това че МОЕТО ДЕТЕ от 13 годишно пие! Обвинявам Сер-Гей че МОЕТО ДЕТЕ краде от 12 годишно! И обвинявам ПАПАТА, че МОЕТО ДЕТЕ от 14 годишно проституира!! Е тия са виновниците еи!! Гадове!!!

Е, ако си чакала синът ти да стане първокласник, та тогава да го възпитаваш, жална ти майка! Нещо да си чувала за първите 7 години? Ако имаш акъл в главата, ще си го възпиташ и при днешните условия, както много млади родители възпитават децата си. Нали не всички са бандитчета?!

Така така, КУМУНИСТИТЕ са виновни, че ДЕЦАТА НИ от 10 годишни пият, вземат наркотици, проституират а като по- вазрастни даже трепят разфасоват и другарчетата си! Само КУМУНИСТИТЕ СА НИ ВИНОВНИ ШЕ ЗНАЕТЕ!!!!

Съгласен съм с eatpork. Съгласен съм и, че явлението момичета побойнички си е от едно време. И в мойто училище имаше момичета които тормозеха други. Бих добавил, че това поведение си е и от простотия. Интелигентните хора с криминални прояви извършват друг тип престъпления. Аз съм на мнение, че по- скоро държавата е виновна за увеличението на деградацията а не родителите, и това е доказано от психолози. Прехвърлянето на вината в/у родителите е много удобна за държавата в която привилигировани са бандитите а не нормалните хора. Родителите не са специалисти по психология и всичкология и се доверяват на държавата, не могат да вържат децата си с вериги. Родителите имат доверие на медиите които бълват простотия и култ към пошлото то е модерно. Ученето е безмислено достатъчно е да си покажеш интимните части и ставаш звезда и си уреждаш живота. Това се пропагандира по медиите. Медиите не казват, че децата на мафиотите учат в Горнобанския лицей за гении и после в чужбина. Разбира се примитивния произход на тези генийчета поняк им изиграва лоша шега но това се потулва в повечето случаи...

Едва сега разбрах какво значело ДПС

Липса на държава + безотговорни родители малолетни престъпници. Трябва да има ТВУ -та и който е решил да си проваля живота да ходи там и задължително в досието му да се отбележи - пък после да мете с циганите улиците.

Това е много,много лошо...

Хайде стига големи разбирачи се извъдихте! С бой нищо не става, даже повечето от тези момичета сигурно са били ступвани за да станат толкова агресивни. Детето има нужда от реално родителско присъствие, от родителски пример, от подкретапа на родителите. Разговори, разговори - това е истината. Ама е по лесно да го набиеш за 15 мин, отколкото да му отделиш полвин ден, да прекараш време с детето си. Каквито родителите, такива децата. Ето на мойто дете нищо не му липсва, купувам му само хубави неща, но му имам пълно доверие и знам, че съм го научила на нормално поведение и на основните цености. А не е някой лигльо или психопат, въпреки че има абсолютно всичко материално.

Добрите момичета са лоши момичета, които не са ги хванали...

Знам кво им трйбва хмм ама в днешно време с тоя интернет има толква по интересни неща за правене ;-). Вижте приятели до къде не докараха кмунистите, за съжаление тези поколения са безвратно загубени с объркани ценности и ме4ти. А сега искат да ти вземат и последното нещо пенсииката, е тва е другари и другарки и по зле ше става щото след като ги махнем от власт ще минат години докато възстановим България след комунисти4еското ръковосдтво.

Какъв ред бе ей, яя се осъзнайте бе!! Едва ли не искате да се върне Кумунизъма и тоталитаризъма!! Ааааа!!! Никъкав ред! Направо да се узакони проституциата на лица под 13 години и свободно да се продават уружие и наркотици на такива! Така требе да се постъпи!! Да улесним малко децата бре! Че те сега колкото са затормозени от тия скъпи неща дето им ги купуваме и от тоя начин на живот дето водят ааа!! Нека да ги улесним и законово!!! Никакъв ред щотоо пак ще дойде Кумунизама!!

Наблюдавам при момчетата/младежите повече стремеж да научат, да усвоят професия. Момчетата са по-повърхностни. течението при девойките има стремеж да изглеждат много добре, да са облечени в маркови дрехи - с цената на какво - няма значение. Мечтите им се свеждат до богат чичко, който да им осигури лелеяното бъдеще...И са наистина агресивни, ако си харесат някого или нещо. Убедени са, че трябва да го притежават.

Интересен начин дир.бг да рекламира тая фирма за олигофренки АВОН! Иска ми се да престанеш, ама нали парите диктуват...

Ах вие сексуални палавнички. Пиленцата на батко. Я елате при батко да ви затегне дисциплината, да ви натегне .......чемберите. Много сте се разпасали не мой тъй.

Това явление момичета побойнички си е от едно време.Дори мога да кажа,че те са много по-садистични от момчетата и може би изпитват по-голямо удовлоствие,когато тормозят някого.

И преди години е имало момичешки банди, дори когато аз бях ученичка-през лошото комунистическо време имаше момичета,които налитаха и се биеха и бяха по-жестоки от момчетата.За мен сегашното им поведение е в резултат от така чаканата демокрация и свободата,която чакахме. Демокрацията си има правила и закони, а ние обрекохме децата си да се лутат в пошлост,без никакви ценности. Честно казано, виждайки какви са децата днес дори нямам желание да имам деца.

Думата е ЕВОЛЮИРАТ.

ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ ,БАЩАТА НА МОЙ СЪУЧЕНИК ПОДАДЕ ЖАЛБА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО,ЗАРАДИ ЕДИН ШАМАР .УЧИТЕЛЯТ БЕШЕ ШАМАРОСАЛ МАМИНОТО СИНЧЕ . НАКАЗАХА УЧИТЕЛЯ,ТОЙ СЕ ПОБОЛЯ И СЛЕД ВРЕМЕ ПОЧИНА. ТОЗИ УЧИТЕЛ -КЛАСИКА БЕШЕ УЧИТЕЛ И И НА СЕСТРА МИ И НА РОДИТЕЛИТЕ МИ... В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА МОЯ СЪУЧЕНИК СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ ШАМАРА,ДОРИ МАЛКО МУ БЕШЕ. ОСНОВНАТА ВИНА ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ ИМАТ ПЪРВО РОДИТЕЛИТЕ,ПОСЛЕ УПРАВНИЦИТЕ ,МЕДИИТЕ И НАКРАЯ УЧИТЕЛИТЕ. КАКЪВ ПРИМЕР ДАВАТ С ПОСТЪПКИТЕ СИ,ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ПО-ГОРЕ ? ДЕ ФАКТО НИЕ НЯМАМЕ РЕД В ДЪРЖАВАТА! ПРЕМИЕР И ПРЕЗИДЕНТ КАТА ДЕН ДЕЛЯТ МЕГДАН КОЙ -КОГО,А ЗА ПРЕМИЕР И КМЕТ НА СТОЛИЦАТА ,ДА НЕ ГОВОРИМ.ПОВЕДЕНИЕТО ИМ Е КАТО ЗА ДЕЦА ОТ ЗАБАВАЧКАТА.В ПАРЛАМЕНТА БИТУВА ТИ НА МЕНЕ,АЗ НА ТЕБЕ.В ПРОКУРАТУРА И МВР СЕ НАДЦАКВАТ ,КАТО ПРИ БЕЛОТ. ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА,ПАРАЛЕЛНО С ТОВА ВЪЗПИТАВАМЕ ДЕЦАТА СИ ,НАЙ-ВЕЧЕ С ЛИЧЕН ПРИМЕР.ДРУГОТО, Е АЛА БАЛА . ЩЕ СЕ ВЪРТИМ В КРЪГ ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ...

Ясноооо, МВР и с момическите банди не може да се справи. Ега ти МВР-то. А ние чакаме да лови бандити. Ха Ха Ха Ха....Ха Голям майтап е туй Миково ведомство.

Четох проучването за мотивите на терористите/от екстремистките ислямисти/-не е имало мизерия сред тях, а проникваща идеология за доминиране и ненавист в джихад. И освен това има кланове от престъпници,които се възпитават в престъпност от малки,вместо да се възпитават в добро,труд и уважение, и справедливост, те са приучвани да злоупотребяват,да използват и крадат ,и досега -безнаказано, уж да се хранят бедните,но те вече са замогнали от хронични кражби,измами и злоупотреби и дори искат да перат с имитации на бизнес откраднати пари ,причинявайки кризи,катастрофи,миз и отчаяние на добросъвестните от липсата на правосъдие и ред от десетилетия,благопри от почва на корупция и криви разбирания за права и задължения

Какво значи момичета от нормални семейства, които не са лишавани от нищо...? Точно такива деца са лишени от родителското внимание и грижи, а липсата на такива се компенсира с покупки на дрешки, GSM-и, МР3-ки и др. Не са много родителите, които знаят или поне се интересуват какво става в главите на отрочетата. Но най-доброто лекарство, според мен, е да се развива у децата интерес към различен род дейности - спортове, кръжоци, танци и др. Просто трябва да се пренасочи свръхенергията им в правилна насока.

ХАхахахаха! не са лишавани от нищо? Хайде да започнем с любов, средства за лични разходи? Те да не са роботи само да ядат и да са доволни? Лишени са от горе-долу всичко.

Защо всичко се оправдава с пубертета? Така ли е най-лесно? Все едно до преди 89 никой не е бил в пубертет. Всички сме минали през пубертета, но не всички сме откачали и сме се оправдавали с това. Пубертета не е оправдателна прична за идиотщините, които вършат днешните деца.

redut ozna4ava-komynizum,, ozna4ava xaos.....visoko kyrvensko samo4yvstvie i ot momi4ata i ot mom4eta......xaaa sega se spravete s kotencata

Не знам, на мен лично много ми допадна, как умело е вмъкната рекламата на АВОН в текста, и как думичките лееекинко са линкчета към рекламата. Харесва ми !!! Одобрявам !!! Колкото и да се избиват децата все пак трябва да не забравяме че има АВОН и можем да спечелим ИПОД :) !!!

Палавнички такива!!! Ще ви напляскам по дупетата!!!

Много ми е интересно защо решиха, че бандити стават деца от проблемни семейства. Колко чада на наши политици станаха престъпници? Някои дори бяха в затвора. За кражби на коли, наркотици, сутеньорство и какво ли не. Семействата им проблемни ли са или бедни? Сега пък се чудят как така деца от добри семейства са хванали кривия път. Лесно. Имат изкривена представа за добро и лошо. Защо - се досещаме.

Сега ядем плодовете на хуманистичното възпитание, което е на мода от доста време. Отрекохме физическото наказание, отрекохме самоконтрола и дисциплината, морала и вярата в Бога, и какво ни остана: да дефинираме родителска любов като задоволяване на желанията и осигуряване на лукс. Децата имат само права, но никакви отговорности. Стана модерно да си нахален и нагъл, и старомодно да си честен и почтен. Модерно е да се хвалиш, старомодно е да държиш на думата си. Да ама не. Характер с пари не се купува. А ето какво забравихме: Който щади тоягата си, мрази сина си, а който го обича, наказва го навреме. Сега е времето ако имате някоя прашасала Библия вкъщи, да я извадите и да отворите на книгата Притчи и да четете. Ще ви се отворят очите за наштата действителност.

Това изобщо не е новост. В района на Зона Б-5 одавна има такива банди. През 1995 година там ме нападнаха няколко момичета. Половината по-малки на години, но по-високи от мен. Отървах се със смачкано самочувствие и синьо око. Когато след няколко дни намерих едно от момичетата, баща й я покри - каза, че не си е в къщи. А беше! Така или иначе - това не е новост. И трабва да ви кажа - момичетата се бият по-жестоко от момчетата, а и по-мръсно. Не оставят белези!

донякъде си права,ама несъвсем.Сигурна сам че твоите деца са вече големи и хабер си нямаш какво е да възпитаваш първокласник.

Трябва да се върне редът в държавата: да заработи МВР, Прокуратура, Съд, да се създаде атмосфера на справедливост, да се намали чалгата и разни тъпи предавания по телевизията, да се създават филми, театри, да се повиши нивото на културата и т.н., въобще средата в която расте новото поколение да е здравословна, а не агресивна. Но това могат да го направят качествени хора, които винаги са по-малката част от народа, а и доста напускат, обезсърчени от арогантността на партии, политици, бандити и какви ли не тъпанари, завладели и ефир и служби и работни места и какво ли не. Дълъг и сложен ще е процесът на създаване на нови ценности.

Какви родители, тия ли, дето или са жертви на гаврите на държавата или са чалгари и мошеници на дребно??? Какъв авторитет?! Колкото до феминизма - чудно защо откак жените решиха да се правят на мъже, се научиха само на пороците на мъжете и не прихванаха и едно добро качество :).

Хаха,нов модел Ангелите на Чарли.Смешна работа.Спрете им амфетамините и затворете дискотеките.

Защо се чудим на този феномен! Във всички криминални филми по TV главният бандит е жена, главният герой от лошите - жена!!! Ето това е крайната форма на еманципация!!!

ЗАЩО ЛИ НЕ СЬМ ИЗНЕНАДАНА!?АМИ КАТО СИ ГО ОБЯСНИ ЧОВЕК,ОТ МЕДИЦИНСКА ГЛЕДНА ТОЧКА ОТ ЯСНО,ПО-ЯСНО.КОГАТО НАСТЬПИ ПУБЕРИТЕТЬТ , ЗАПОЧВАТ ДА ПРЕОБЛАДАВАТ ПРИ МОМИЧЕТАТА ЖЕНСКИТЕ ХОРМОНИ,А ПРИ МОМЧЕТАТА МЬЖКИТЕ.МЬЖКИТЕ ХОРМОНЙТЕ КАРАТ ДА СИ СИЛЕН ЕНЕРГИЧЕН БУЕН,ВРИШ И КИПИШ И МОМЧЕТАТА ГИ ИЗБИВА НА БОЙ.ТАКА,ЧЕ ТИЯ МОМИЧЕТА ЯВНО ПРИ ТЯХ ПРЕОБЛАДАВАТ МЬЖКИТЕ ХОРМОНИ,ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ МЬЖКАРАНИ.ТЕ САМИТЕ НЕ СА ВИНИВНИ,ПОВЕДЕНИЕТО Е ПРОДИКТУВАНО ОТВЬТРЕ.ХОРАТА ПОСТОЯННО ЕВУЛИРАТ.ЗАТОВА ТРЯБВА НЕ САМО В ПЕДАГОГИЧЕСКАТА СТАЯ ДА ГИ СЬВЕТВА ПСИХОЛОГ ,А И ТРЯБВА ДА ИДАТ НА ЛЕКАР. НЕ СЛУЧАЙНО ХРИСТОС Е КАЗАЛ...БОЖЕ НЕ ГИ СЬДИ,ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ВЬРШАТ!

Сред ширещото се усещане за безнаказаност в държавата на всички нива не би трябвало да учудва никого.

Спомням си,че на времето имаше техникуми за вътрешна украса / ТВУ /. Същите се занимавах с такива проблемни деца. Поради що, същите се закриха ?. Сед като родителите исткат възпитанието на децата им да се поеме от държавата. Отвърете ги пак. За сведение на интересуващите се,такова училище имаше в Бойчиновци.

хахах жените били по-жестоки.По-голяма смешка не можа ли да измислиш?

Съвременните момичета са подложени на тотален натиск от средата която обитават.Все по силово им се налагат изродени модели на поведение .Те трябва да са (или да приличат и се държат като )проститутки, чалга певици ,манекенки любовници на мутри или просто лоши момичета които лягат с когото им падне и се хвалят с това,пият до припадък , правят скандали и се бият .Борбата за лидерство е особено жестока .Тези които се опитват да се противопоставят на натиска да станат такива парцали са тормозени ,бити и живеят в постоянен стрях .

Не на шамарите ,не на коланният масаж ,не на насилието над младежта,бъдете модерни /меросексуални /родители !!

Женската злоба е опасно нещо>Момичетата са по жестоки от момчетата . ФАКТ!

Прекалено много свободно време имат тия деца, та затова си търсят приключения. Мама и тати вместо да гим купуват безбожно скъпи дрешки и играчки трябва или да ги запишат на разни спортове или да им намерят някаква работа, за да си изхабят излишщната енергия.

От този материал не е ясно за коя община става дума. Но в докладите на ЦКБППМН към Министерския съвет от години насам има данни и прогнози за нарастващата криминална активност на момичетата, вкл. и образуването на момичешки банди. Тези доклоди, за съжаление, по вина на секретаря на комисията Константин Томанов, се крият и от властта, обществото и медиите, поради което не се взимат адекватни мерки за превенция и противодействие и сега, при публикувани отчети на местни комисии, данните изглеждат изненадващи. А нелепото съвпадение на абревиатурата ДПС ни означава, че инспекторите от детските педагогически стаи към полицията не си вършат работата.