По първоначални данни, от разпит на свидели, 15-годишният син на олимпийския шампион по вдигане на тежести и общински съветник от ГЕРБ Гълъбин Боевски е носил в чантата си газов пистолет, с който по време на първото междучасие се похвалил пред съучениците си. По думите на съученици на Боевски-син, той носел оръжието в училище от 2 месеца, съобщи Нова телевизия.
По-рано беше съобщена и версията, че Пол Боевски е прострелян от съученици. Това твърдял дори самият той (виж линка).
Сигналът за инцидента е подаден в 9.12 часа в оперативния дежурен център на Столичната дирекция на полицията. На място веднага са изпратени екипи на “Бърза помощ” и служители на Трето РПУ и пострадалото 15- годишно момче било откарано в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов” без опасност за живота.
Началникът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева каза за Дарик радио, че охранителите от общинска фирма „Егида” не проверяват на входа раниците на учениците. Още от сутринта има наш колега експерт там, съобщи Кастрева. По думите й веднага е извикана полиция, представители на Детска педагогическа стая и са взети всички мерки от страна на училищното ръководство.
И в момента инспектори от детска педагогическа стая продължават разпита на съученици, учители и други свидетели на инцидента. Образувано е дознание. Работата по случая продължава.
Общинският съветник от ГЕРБ Гълъбин Боевски ще бъде помолен да освободи мястото в Столичния общински съвет, ако се докаже, че е допринесъл по някакъв начин за днешния инцидент със стрелбата в 18-о училище, заяви столичният кмет и неформален лидер ГЕРБ Бойко Борисов пред "Фокус". Той е наредил да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства около инцидента със сина на Гълъбин Боевски и поведението на баща му. Изпратил съм колегата Цветан Цветанов, помолил съм председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов да изяснят всички факти и обстоятелства, уточни Борисов. Просветното министерство също извършва проверка по случая, съобщиха по-рано от пресцентъра на ведомството.