Максим е навлязъл с управлявания от него джип Хамър в насрещното движение, съобщи БГНЕС. Че Стависки е причинил катастрофата потвърди и БТА, която се позова на КАТ. При несъобразена с пътните условия скорост е той навлязъл в платното за насрещно движение, казаха от Пътна полиция.
Алкохолната проба с дрегер на Максим Стависки е отчела наличие на алкохол в кръвта му над допустимото ниво, съобщиха от пресцентъра на МВР. 1,10 промила съдържание на алкохол в кръвта на Максим Стависки, сочи резултатът от химическата проба, съобщи прокурор Огнян Стоянов. По-рано бе съобщено, че алкохолът в кръвта на Стависки е 1.2 промила. Резултатите от пробата на другия водач от катастрофата - Гергана Шекерджиева, са отрицателни добави Стоянов. Той уточни, че предстоят разпити и на останалите участници в катастрофата, за да се изяснят обстоятелствата. От Стависки са взети само първоначални показания за инцидента. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са автотехническа и химична експертизи.
Инцидентът стана около 19.45 ч. в неделя на десен завой в района на река Ропотамо. Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. Той не е пострадал сериозно при инцидента и не се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ. В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата Петър Петров, на 23 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето - 18-годишната Мануела Горсова, е в кома. Тя е пътувала на предната дясна седалка, до шофьора. Диагнозата й е тежка черепно-мозъчна травма, с оток на мозъка. На задната седалка в колата е бил брат му - Валентин, на 17 години, и негова приятелка - тя е с гръбначно-мозъчна травма, а Валентин има множество наранявания, съобщи БТА по информация от болницата. Двамата са без опасност за живота.
След повторен оглед на място днес ОДП-Бургас съобщи, че участниците в катастрофата са: джип Хамър-3, със софийска регистрация, управляван от 30-годишния Максим Стависки, (движещ се от Приморско по посока Созопол), лек автомобил Ауди – А4, със софийска регистрация, управляван от 34-годишната Гергана Шекерджиева от София, (движещ се Созопол по посока Приморско) и лек автомобил Хонда Сивик, със сливенска регистрация, управляван от 23-годишния Петър Петров от Сливен (движещ се Созопол по посока Приморско).
Стависки участва в кампанията на бТВ и вестник "24 часа" - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив". Той и Албена Денкова са носители и на най-високото държавно отличие орден “Стара планина”.
"Не мога да кажа нищо официално, защото до момента няма официално становище от органите, които разследват инцидента. Аз и Максим сме изключително загрижени и потресени от цялата ситуация. Основното, което се стараем да направим, е да се погрижим за хората, които са пострадали, за да може те да се възстановят. Всичко останало е в ръцете на следствието", каза Албена Денкова пред БТА. Тя добави, че Максим е бил в болницата още снощи, днес също е разговарял и непрекъснато е бил в контакт с лекуващия лекар на момичето, което е в кома, а и на другите пострадали.