По време на делото стана ясно, че 22 г. Красимир Атанасов е бил дрогиран, когато е пребил зверски до смърт 18-годишната Надежда Стойчева,  с която живее на семейни начала от близо шест месеца.  

Красимир Атанасов бе  привлечен като обвиняем за убийство на 18-годишната си съжителка, извършено по особено мъчителен и с особена жестокост начин.  На 7 ноември 2017 г. в жилище в кв. „Аспарухово“ бил открит трупът на 18-годишна жена, родила преди 10 дни.

След извършената аутопсия по тялото и главата на младата жена били установени множество наранявания, довели до смъртта й. По време на съдебното заседание стана ясно, че новороденото не било от Красимир, което водело до чести скандали между двамата.

В момента на убийството детето не било в дома им, а в болница.  Красимир Атанасов заяви в съдебната зала, че съжалява за извършеното деяние.  Само няколко часа след убийството Атанасов бе заловен.

Под ръководството на Окръжната прокуратура срещу него са събрани доказателства, които го уличават в авторство на деянието. Обвиняемият е осъждан за грабежи, като преди няколко месеца излязъл от затвора.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.