Според свидетели с тайна самоличност бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал и клуб SS, свързван с убития Мартин Божанов-Нотариуса. Техните показания ще се проверяват, както по тази линия, така и по линия на евентуална негова намеса по дела, по които Нотариуса е бил активен, съобщи БНР.

Работата по разкриване на цялата схема за търговия с правосъдие около разстреляния бизнесмен върви активно, като вече е разпитан гръцкият гражданин, който в поредица от интервюта разказа как гръцки корабен бизнесмен е бил изнудван от хора на Мартин Божанов.

Проверяват се и твърденията му, че в схемата са участвали и действащи прокурори, които той назовава поименно. Една от тях е бившата районна прокурорка на София Невена Зартова, която други свидетели същото свързват с Нотариуса.

По отношение на нея в ход е предложение за второ дисциплинарно производство. То е във връзка с другия лобистки скандал "Осемте джуджета".

В сряда Прокурорската колегия ще реши дали срещу нея да бъде образувана дисциплинарка за оказване на влияние по разследването, образувано миналия май срещу Петър Петров, по прякор Пепи Еврото и Кристиян Христов, заради данни, че се е намесвала пряко в работата на наблюдаващия прокурор.

Прокурорът е Константин Сулев, който е с повдигнато обвинение за това, че е обвинил без доказателства в принуда и негласно събиране на информация със специални технически средства Петров и Христов. Предстои прокурорът по делото да внесе обвинителен акт срещу колегата си от СРП, твърдят още източници на БНР, близки до разследването. 

Бившият главен прокурор Иван Гешев се закани да съди всеки, който "сипе инсинуации и да манипулира хората".