Британската полиция е обвинила 23-годишният северноирландец Кристофър Кенеди в трафик на хора като част от разследването за смъртта на 39 виетнамци, намерени в камион край Лондон миналия месец, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Арестуваният на 22 ноември Кенеди ще бъде изправен в понеделник пред съд в Челмсфорд, графство Есекс, казаха от полицията. Кралската прокуратура е потвърдила обвиненията в заговор за организиране на трафик на хора с цел експлоатация и за улесняване на нарушение на британските имиграционни закони, допълва БТА.

На 23 октомври жертвите - 31 мъже и осем жени - бяха открити мъртви в контейнера на камион, паркиран в индустриална зона в Есекс, недалеч от доковете на река Темза. Към 25-годишния шофьор Морис Робинсън, също от Северна Ирландия, вече са повдигнати обвинения за 39 убийства, заговор за трафик на хора и пране на пари. В Република Ирландия е арестувано още едно лице по случая.

Разследващите са установили, че шофьорът е докарал контейнеровоза до Пърфлийт, Англия, където натоварил контейнера с виетнамците, пристигнал по море от Зеебрюге в Белгия.

Припомняме, че камионът на Робинсън е с българска регистрация във Варна. Фирмата се води на името на съпругата му.