Американските власти съобщиха, че полицейски служители са произвели изстрели по автомобил, нарушил днес периметъра за сигурност на имението на президента на САЩ Доналд Тръмп Мар а Лаго в Палм Бийч, Флорида, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Шерифството на окръг Палм Бийч съобщи, че двама души са задържани. Няма данни за пострадали. Президентът не се е намирал в имението към онзи момент, въпреки че се очаква по-късно днес да пристигне там.

Според шерифството преследван от полицейски патрул черен автомобил нарушил периметъра за сигурност към 11,40 ч. сутринта местно време при портала на имението. Полицейските служители произвели изстрели и автомобилът изчезнал от мястото с пълна газ. След него тръгнала полицейска патрулна кола. В преследването се включил и хеликоптер на шерифството.

Шерифството посочи, че впоследствие автомобилът е намерен, а двамата души са отведени в ареста. Засега няма повече подробности.

Откакто Тръмп стана президент, в Мар а Лаго имаше няколко случая на нарушаване на периметъра за сигурност. Засега няма повече информация за двамата нарушители, арестувани днес.

В Сената бе подновен процесът за импийчмънт 

Малко преди подновяването умерената републиканска сенаторка Лайза Мурковски обяви, че няма да подкрепи решение за викане на свидетели в процеса, предаде Франс прес.

Днес се очаква в Сената да има ключов вот именно по въпроса дали да се викат свидетели или не.

"Предвид партийния характер на процедурата по импийчмънт още от началото й, аз стигнах до извода, че няма да има справедлив процес в Сената. Не вярвам, че ако продължаваме, това ще промени каквото и да е. Тъжно е да се признае, но Конгресът като институция се провали", заяви сенаторката от Аляска.

Първоначално Мурковски каза, че може да подкрепи искане на демократите (които са малцинство в Сената) за извикване на свидетели по процеса. Демократите се нуждаят от подкрепата на четирима републиканци в тази насока. Без Мурковски има големи шансове исканията им да бъдат отхвърлени и това ще проправи път към бързо произнасяне на присъдата.