Германската полиция проведе в събота вечерта специална операция в Северен Рейн - Вестфалия срещу незаконния хазартен бизнес, който е в ръцете на няколко мафиотски клана.

Направени са обиски на казина, пушални, букмейкърски пунктове и чайни, където са открити голям брой нерегистрирани игрални автомати, няколко нелегални казина и манипулирани автомати, съобщи "Дойче веле".

Министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн - Вестфалия Херберт Ройл се закани, че всеки ден ще бъде отнеман покоят на онези, които правят градовете по-опасни за живеене и подчерта, че правовият ред в държавата стои над всякакви семейни права.

През последните години в Германия зачестиха случаите на така наречената кланова престъпност - мафиотски синдикати, които обхващат членовете на някое голямо семейство. През лятото на 2018 г. в рамките на разследване за пране на пари полицията в Берлин арестува 77 обекта - собственост на голямо арабско семейство. Вниманието на правоохранителните служби в страната е привлечено също от чеченските кланови структури.