Касационната жалба ще бъде разгледана на 10 октомври, тъй като една от осъдените - Екатерина Самуцевич, се отказа от адвокатите си поради "несъвпадение на позициите".

Така съдът уважи искането й за отвод на защитата. Самуцевич подписа документа, разтрогващ договора й с адвокатите, в съдебната зала. Запитана от съдията къде точно позициите й не съвпадат с тези на защитата, тя отказа да отговори. "Не съм длъжна да ви го казвам сега", добави тя. По думите й тя има нов защитник, но още не е подписала споразумение с него.
Тя отправи молба новият й адвокат да бъде извикан в съда.

През август Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина бяха осъдени на две години затвор за хулиганство и подбуждане към религиозна омраза, защото през февруари изпяха антипутинска "пънкарска молитва" в катедралата "Христос Спасител" в Москва.

И трите млади жени от "Пуси райът" - Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина, бяха представлявани на процеса от Виолета Волкова, Марк Фейгин и Николай Полозов, напомня ИТАР-ТАСС.

По-рано стана ясно, че  две от жените в групата, участвали в "пънк молебена", са напуснали Русия, а за останалите не се знае къде се намират.
"Пуси райът" разпространи в началото на септември нов клип, в който изгаря портрет на президента Владимир Путин.

Френският клон на Амнести интернешънъл издигна пред Айфеловата кула в Париж балон-качулка, предаде Франс прес. 
Розовият балон с диаметър 1,65 м е във форма на качулка за лице - символ на "Пуси райът". Той бе държан от три млади жени с качулки и пънкарско облекло, които носеха и две табели с надписи: "Свобода на словото в Русия" и "Освободете "Пуси райът". 
"Те са несправедливо задържани и обвинени и Амнести иска незабавното им освобождаване", каза председателката на Амнести Франция Жьонвиев Гаригос. Тя изрази желание Съветът на Европа и ЕС "да окажат натиск за защита на свободата на словото в Русия".