"Аз лично не виждам никакви пречки да бъда номиниран за участие в следващите президентски избори", каза Асад в интервю за ливанската телевизия "Ал Маядин", излъчено снощи, предаде БТА.

Той отбеляза, че желанието на сирийския народ ще повлияе на окончателното му решение за участие в изборите.

"Колкото до желанието на народа, все още е рано да се говори за това. Можем да го обсъдим когато бъде обявена датата за изборите", каза Асад, цитиран от Ройтерс.

В интервюто сирийският президент каза също, че най-големият проблем, с който се е сблъскала страната му, е религиозният радикализъм, предаде ИТАР-ТАСС. По думите му сега обаче "терористите са изгубили доверието на народа и това осигури успехите на армията".

Асад посочи също, че Арабската лига се е превърнала в проводник на политиката на САЩ и други западни страни, "започнала е да поддържа агресията срещу арабските страни, в началото срещу Либия, а после срещу Сирия".

Саудитска Арабия, като проводник на политиката на САЩ в региона, на държавно равнище подкрепя терористите в Сирия с пари и оръжие, заяви сирийският президент. При това Саудитска Арабия е държава, в която народът се ползва с едва ли не най-малките права в сравнение с други страни по света, отбеляза Асад.