В Париж може да се състои отделна двустранна среща между президента на Русия Владимир Путин и държавния глава на Украйна Владимир Зеленски. Това заяви пред журналисти помощникът на руския президент по международните въпроси Юри Ушаков, пише вестник "Росийская газета", предаде "Фокус".

Попитан от журналисти дали смята, че такава среща може да се състои по време на преговорите от "Нормандската четворка" на 9 декември в Париж, той отговори положително.

"Смятам, че може да се стигне до това", каза той пред журналисти.

В Париж на 9 декември ще се проведе среща на върха от "нормандския формат", в който участват Украйна, Русия, Франция и Германия.

Според Ушаков, програмата на провеждането на срещата на върха сега се обсъжда.

"Днес се обадих на френския си колега. Сега те информират своето ръководството за времевите параметри (на срещата)", каза той. Според него срещата на върха ще се състои в три чати: началото на преговорите, след това работен обяд и пресконференция.

По-рано украинският президент Зеленски също изрази готовност за разговори, включително с Путин, като заяви, че неговата страна е "готова да преговаря във всеки формат в рамките на Нормандската четворка".

Според Зеленски, на срещата на четирите страни на 9 декември в Париж могат да се проведат многостранни и двустранни преговори с лидерите на съответните страни.

"Ако някой друг дойде на тази среща, и може да ни помогне, ние сме готови и за това", добави Зеленски.