Ливански спасители съобщиха за ново разгаряне на пожар, установено тази вечер в пристанището на столицата Бейрут, на мястото на потушения в четвъртък пожар, съобщи порталът "Лебанон дибейт".

Противопожарните екипи са успели да локализират огнищата на пожара. В гасенето отново участват хеликоптери на ливанските ВВС.

През целия ден пожарникари и служители на Гражданска защита продължаваха да обливат с вода изгорелите в четвъртък помещения, за да предотвратят ново разгаряне на пожара поради много високите температури.

Както каза по-рано ръководителят на пристанищната администрация Басем ал Кейси, засега не е ясна причината за избухването на пожара в четвъртък. Той уточни, че на 10 септември са пламнали складове с хуманитарна помощ, където е имало и запаси от растително масло. След това огънят се прехвърлил в съседни помещения с автомобилни гуми и горивно-смазочни материали.

Междувременно президентът на Ливан Мишел Аун заяви на спешно заседание на висшия съвет по отбрана, че не е изключено пожарът да е свързан с диверсия.

По предложение на Аун е създадена специална комисия, която да организира на нова основа цялата дейност на пристанището и да гарантира сигурността на територията му.