Петреъс присъства на събитие в чест на ветерани от Университета на Южна Калифорния и възпитаници на Корпуса за подготовка на офицери от запаса, където изнесе първата си публична реч, откакто скандалът сложи край на кариерата му през ноември м.г.

"Моля да ми позволите да започна изказването си тази вечер, като отново заявя колко дълбоко съжалявам и се извинявам за обстоятелствата, които ме накараха да се оттегля от ЦРУ, и причиниха такава болка на семейството, приятелите и поддръжниците ми", заяви Дейвид Петреъс.
 
Той отбеляза, че "животът не спира след подобна грешка, а може и трябва да продължи". Петреъс имаше връзка с биографката си Пола Бродуел.

"Знам, че никога няма да мога напълно да смекча болката, която причиних на най-близките си и на много други. Но мога да се опитам да продължа напред по начин, който съответства на ценностите, към които се придържах, преди да се откъсна от устоите си, и да направя всичко възможно да изкупя грешките си към тези, които нараних и разочаровах", каза бившият директор на ЦРУ.
 
Присъстващите станаха на крака и го аплодираха преди и след речта му, която беше посветена най-вече на проблемите, с които се сблъскват ветераните, когато се връщат от бойното поле.