Израелската армия публикува видеозапис и снимки на обекти край Бейрут, в които според нея ливанската шиитска групировка Хизбула модернизира ракети, предаде Ройтерс.

Снимките бяха разпространени минути след като израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви пред Общото събрание на ООН, че Израел има достатъчно доказателства, че Иран помага на Хизбула да усъвършенства ракетите си.

Вижте снимките >> >> >>

"В Ливан Иран дава указания на Хизбула за изграждането на секретни обекти за превръщане на неточни боеприпаси в ракети с прецизно насочване, ракети, с които могат да се нанасят удари дълбоко на територията на Израел с точност до 10 м", каза той.

Ройтерс отбелязва, че засега не може да провери твърденията в речта на Нетаняху, както и тези, свързани с петте снимки и 76-секундния видеозапис, които бяха публикувани от израелската армия.

С какви самолети разполага армията на Израел >> >> >>

В клипа се говори за "Проект за усъвършенстване на точността на ракетите", който според Израел Хизбула са опитали да прехвърлят в "центъра на Бейрут".

Израелската армия заяви, че с разполагането на обектите близо до международното летище на Бейрут "съзнателно се поставя под заплаха ливанското цивилно население".

В Бейрут отговарящият за връзките с обществеността на Хизбула Мохамад Афиф отказа коментар.