Валията на Невшехир Илхами Акташ съобщи, че 81 балона с горещ въздух са полетели днес в небето, откъдето туристите се наслаждават на историческите и природните забележителности на Кападокия.

Един от балоните обаче е ударил далекопровод при приземяването си и се е разбил, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Един френски турист е загинал, а шестима наши граждани са били ранени при инцидента", посочи валията в изявление, като допълни, че пострадалите нямат животозастрашаващи наранявания.

По-рано днес Анадолската агенция предаде, че 20 души са пострадали при инцидента. Частната информационна агенция Доган съобщи, че ранените са откарани в три местни болници.

Полетите с балони с горещ въздух бяха временно спрени в сряда, заради лошо време, и бяха подновени вчера с позволението на авиационните власти, съобщи Анадолската агенция.

Валията на Невшехир каза, че подробностите около днешния инцидент ще бъдат изяснени след приключване на разследването на авиационните власти.

Кападокия е популярна туристическа дестинация, известна с вулканичните си скални образования, подземни градове и скални църкви.

В последно време станаха няколко инцидента с балони с горещ въздух. Датски турист загина в Кападокия през февруари при твърдо кацане на балона, а през март 49 души пострадаха, когато три балона направиха твърдо кацане в условията на силен вятър, припомня Асошиейтед прес.