Това не беше единствената грешка на телевизията, пише македонският вестник "Курир", тъй като на картата Сърбия беше "изпратена" на територията на Унгария, предаде "Фокус".

Имаше и друга "неточност" - на картата не беше регистриран разпадът на бивша Югославия, тоест нямаше обозначени граници на новите държави.
Така излиза, че Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Косово и Македония изобщо не съществуват и на всичките 255 804 квадратни километра според картата се простира България.

Преди около месец пък Fox News включи в репортажите си за протестите в Русия видеозаписи с безредиците в Гърция. На видеозаписа, който се появи в YouTube, се виждаха пожари, разбити стъкла и младежи, които хвърлят бутилки със запалителна смес в полицията. На на един от кадрите пък се забелязваше витрина с надпис на гръцки, както и палмите наоколо и хора, облечени в летни дрехи.

"Географските" гафове не са рядкост в медиите. Но такива често се допускат и от бюрократите. Така например влизането на България и Румъния в ЕС бе ознаменувано с чиновнически гаф в Брюксел. Тогава хиляди официални джобни тефтерчета и настолни дневници, разпределени сред служителите на ЕС, бяха с объркани столици на България и Румъния.