Най-високата сграда в света - 828-метровата Бурдж Халифа в Дубай, се превърна в светеща благотворителна касичка, като набира средства за храна за хората, усещащи икономическите последици от пандемията от новия коронавирус, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Кулата има 1,2 милиона външни лампи. Всяка от тях се продава за 10 дирхама (2,70 щатски долара). Те са достатъчни за купуване на едно ядене. С натрупването на даренията и запълването на светлините, хората ще могат да наддават за най-горната.

Инициативата досега е набрала средства за над 1,2 милиона порции. Тя е в рамките на кампания да бъдат финансирани 10 милиона порции храна за семействата с ниски доходи по време на Рамазана.

Икономиката на Дубай пострада тежко от пандемията. Емирството е туристически и бизнес център в района. Там е и най-натовареното летище в света. Мнозина загубиха работата си или доходите им намаляха. Десетки хиляди мигранти, които обикновено живеят натясно в по-благоприятни условия за разпространение на вируса, се регистрираха за репатриране.

Кулата понякога свети и с цветовете на знамето на Обединените арабски емирства

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА