21 години след бягството си от затвора в Касандра, Халкидики, 56-годишният българин Огнян Атанасов, осъден за трафик на наркотици, отново е в гръцки затвор, съобщава агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Влизането му в затвора сега обаче не е за да излежи остатъка от 18-годишната си присъда, наложена, след като е бил заловен край Серес през 90-те години за трафик на 2,5 килограма хероин. Този път Атанасов е обвиняем по случай на трафик на наркотици, който е разкрит след бягството му през 1998 година.

Нареченият от полицаите "българският Ескобар и "фантомът на долината на Струма" беше отведен днес следобед пред апелативния прокурор на Солун, с което се изпълняват пет от седемте заповеди за арест, които са издадени срещу него от гръцкото правосъдие.

През август 2010 г. българските власти са дали положителен отговор на гръцките заповеди за задържането му с условието Атанасов първо да излежи присъдите, които са му били наложени в България. Сега е била изпълнена заповедта за екстрадицията му в Гърция, където му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", докато бъдат взети решения по делата, които се водят срещу него.

У нас Атанасов е известен и като "петричкия Ескобар".