Двете жертви са пожарникари. Спасени бяха 43 служители в цеха, които се укрили в бомбоубежището на склада, съобщи пресслужбата на губернатора на областта.
До момента са били евакуирани 970 души, посочиха от министерството на извънредните ситуации. Евакуацията на местни жители продължава. Честотата на експлозиите намаля до един взрив на всеки 30-40 минути, съобщи говорител на министерството на извънредните ситуации.
"Пожарът е локализиран, няма опасност огънят да обхване съседните складове". Следствието работи по няколко версии, основната от които е нарушение на технологичния процес.
По предварителна информация злополуката възникнала при утилизацията на снаряди. Изключва се версията за терористичен атентат.
Президентът Дмитрий Медведев нареди министерствата на отбраната и на извънредните ситуации да "вземат всички необходими мерки за ликвидирането на извънредната ситуация". В телефонен разговор министър-председателят Владимир Путин разпореди местните власти да вземат мерки за евакуацията на гражданите от зоната на аварията и настаняване им в безопасни райони.
На мястото на злополуката пристигнаха следствено-оперативни групи на прокуратурата и експертна комисия, оглавена от адмирал Владимир Висоцки, главнокомандващ военноморския флот.