Това съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. 67-годишният Джефри Пикауър, смятан за най-големия печеливш от измамната схема на Мадоф, е било намерено вчера в басейна на собствения му дом в Палм Бийч, щата Флорида. Съпругата на Пикауър заедно с домашна прислужница измъкнали тялото му от басейна, но не могли да го съживят.
Пикауър, фигуриращ отскоро в класацията на списание "Форбс" на 400-те най-богати американци, беше уличен като съучастник в измамната схема на Мадоф. Той беше подсъдим по обвинение, че се е облагодетелствал със 7,2 милиарда долара. Пикауър и съпругата му бяха основатели и управители на фондацията "Джефри и Барбара Пикауър", която е дарила милиони долари на престижния технически университет на Масачузетс и на обществената библиотека в Ню Йорк.
По-късно вестник "Палм Бийч Пост" писа, че Пикауър е починал в резултат на получен инфаркт. Вестникът се позована доклада на съдебния лекар, предаде БГНЕС.
Бърнард Мадоф беше осъден а 150 години затвор за една от най-големите измами на века на стойност 65 милиарда долара, която доведе до разоряването на хиляди инвеститори, компании и банки в САЩ и по света.