Желева уточни, че тази версия е била изказана от нейния македонски колега Антонио Милошоски, предаде БТА. Тя обясни, че предстоят следствени действия на македонската полиция и тогава ще бъде изяснена официалната причина за инцидента.
Все още не може да се каже кога ще бъдат транспортирани телата от Македония, каза министърът на здравеопазването Божидар Нанев, тъй като предстои да им бъде направена аутопсия.
Екип от психолози от ВМА, "Александровска болница" и "Пирогов" посрещна на летището оцелелите българи. На всички беше предложена психологическа помощ. Десет от завърналите се са откарани във ВМА за допълнителни изследвания. С правителствения самолет са пристигнали 38 души, като в Македония са останали шофьорът на автобуса и съпругата на собственика на превозваческата фирма. Голяма част от завърналите се отпътуваха с осигурените им автобуси към родните си места.
По думите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков българските туристи не са имали нито договор за пакет услуги с превозващата ги фирма, нито застраховка, предаде  БГНЕС.
Премиерът Бойко Борисов каза, че всички български граждани, пристигнали със самолета, са откарани към родните си места. Тези, които имат нужда, са изпратени във ВМА. Борисов определи действията на своите министри като адекватни и отбеляза, че всичко е направено както трябва.
Професор Вихра Миланова от "Александровска болница", която отговаря за екипа от психолози, каза, че на тел. 02/ 92 30 479 всеки от оцелелите, който има нужда, може да потърси специализирана помощ. Тя допълни, че пристигналите са в стрес и тепърва ще се проявяват последствията от това.
Вижте видео от пристигането на оцелелите