Жена от канадската провинция Британска Колумбия бе събудена от метеорит, пробил покрива на дома й и паднал върху възглавницата й, съобщи агенция ЮПИ.

Рут Хамилтън разказа, че първо в просъница чула кучето си да лае. "Следващото нещо, което чух, беше мощен взрив и отломки се посипаха върху лицето ми", сподели тя пред Си Би Си нюз.

Жената скочила от леглото, включила осветлението и тогава видяла, че нещо е пробило тавана на спалнята й.

"Не знаех какво да правя и позвъних на 911. Докато разговарях с диспечерката, която ми задаваше всевъзможни въпроси, разместих двете възглавници, върху които спя и между тях видях метеорита", каза тя.

Космическата скала с размер на пъпеш била паднала на сантиметри от главата на Хамилтън.

Полицаят, който пристигнал в дома й, първоначално заподозрял, че каменният къс може да е от строеж наблизо. Проверка установила, че на мястото на строителния обект не се извършват взривни дейности, но работещите там съобщили, че забелязали ярка светлина в небето и чули звук от експлозия.

Експерти от Западния университет в Лондон, Онтарио, потвърдили, че скалната маса, паднала върху леглото на Хамилтън, е метеорит. "Със сигурност е метеорит. Всичко в разказите за случилото се съвпада със събитията при падане на метеорит и фактът, че тази ярка светлинна топка е била забелязана по същото време в небето, потвърждава тази версия", каза Питър Браун, преподавател в катедрата по физика и астрономия на университета.