Две жени живеят в един гараж под огромна липа в центъра на София. Те са майка и дъщеря. За да останат заедно, са спали и под открито небе. Дъщерята страда от детска церебрална парализа, но това не им пречи да се радват на живота, предава Нова тв.

Вили и Катюша нямат свой дом, живеят под наем, но пък си имат спокойствие. От 5 години обитават гараж. "Нали имаме покрив... Тук ни е като защитено жилище. Чувствам се спокойна за нея. Не ни закачат, не ни тормозят. Много е спокойно", разказва Катюша Соколова.

Нямат много, но са намерили са уют под липата. Вили стигат до този гараж, когато са били най-окаяни и са живеели на улицата.

"Спеше на една пейка няколко вечери. Една майка ни попита защо сме там. Един ден идва с едно момче - синът й. Той като ни видя и каза: "Не, не, тук няма да стоите." Прибра ни в един хотел, докато намери някъде да живеем. Плати ни за тук. Беше много интересна случка, защото никой не ни обръщаше внимание и изведнъж идва някой все едно от небето", разказва Катюша.

"Този човек просто ни е спасител. Аз мога навсякъде, но тя не може. Подвиква си. Не може да каже какво й е и вместо да говори - вика. Тук не пречи на никого", допълва тя.

Вили е детска церебрална парализа и е освидетелствана от ТЕЛК за100% нетрудоспособност. Получава пенсия, която е единственото, на което разчитат с майка й.

"Тя не може нищо сама, абсолютно нищо. Трябва аз да я вдигна, за да стане. Иначе не може. Аз съм й придружител. То си е почти като личен асистент", казва Катюша.

Документално обаче не се води личен асистент на Вили и не получава допълнителни пари за това.

"Като платим наема и остават 50 лева. Това ни е целият доход, както и от хора, които ни помагат със средства", допълва тя.