Безплатни читателски карти за една година и много книги очакват любителите на четенето в "Зелените библиотеки", организирани от Столичната библиотека.

Инициативата стартира от днес, 3 август. Всяка събота от 10 до 14.00 ч. през месеца, жителите и гостите на София могат да почетат сред природата в Южния парк, Градската градина и на хижа "Алеко", съобщи директорът на библиотеката Юлия Цинзова.

"Двете големи инициативи - "Зелени читални и зелени библиотеки" в парковете на София и "Зелени библиотеки" в планината по традиция провеждаме през август в съботните дни вече пета поредна година. Посетителите на парковете и нашите читални, които искат да вземат книга за вкъщи (инициативата "Споделени книги" - "Вземи, прочети, върни"), ще получат безплатна читателска карта и могат да вземат книга от нашия фонд. "Зелената библиотека" ще бъде близо до кафето до бившия мавзолей, а пък в Южния парк ще бъде и библиобусът", разказа Юлия Цинзова, цитирана от БНР.

"Библиотеката на София очаква читателите от 10:00 ч. до 14:00 ч., за да прочетете хубава книга сред природата, да станете наш читател, като си вземете безплатна едногодишна читателска карта и да участвате в станалата традиционна инициатива "Споделени книги" - "Вземи, прочети, върни"", се казва в съобщение на Столичната библиотека.