По нареждане на столичния кмет "Топлофикация-София" пуска парното в детските градини, училищата и болниците.

"60 сгради, от които 11 детски градини, са вече с отопление", каза говорителят на дружеството Елизабет Павлова пред Dir.bg. Още миналата седмица дружеството е започнало поетапно пускане на парното по желание на съответните абонати.

"Топлофикация София" засега няма да пуска парното на целия град, тъй като се очаква затопляне на времето в края на седмицата. Приемат се заявки само по желание на съответни сгради. За да бъде пуснато парното в столицата, трябва да бъдат изпълнени няколко задължителни, уредени от закона, условия: да има три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса, прогноза за трайно застудяване на времето.

Преди дни от "Топлофикация София" заявиха, че са напълно готови да пуснат отоплението в столицата, като са в постоянна връзка с НИМХ и следят температурите на околната среда.

На клиентите на компанията се препоръчва да освободят винтилите на парното максимално, за да се обезвъздуши системата. След това могат да настроят винтилите на комфортната им температура. Трябва да запълнят източените вътрешни инсталации и да приключат с ремонтите.