Това е една от мерките, договорени на днешната среща между инспектората, КАТ, "Паркиране и мобилност" и Столичната община за ограничаване на неправилното паркиране по улиците, научи БТА от Столичната община.
На срещата е било договорено да се търсят законови мерки или да се осигурят чрез предложения за промени в закони за осигуряване на възможност на инспекторите да имат ограничен достъп до базата данни на "Пътна полиция".
Като ефективно е било посочено видеозаснемането на нарушителите, паркирали автомобили по улиците, което трябва да се извършва и от служителите на КАТ или обходните патрули.
От общината са поискали ограничен достъп до масивите на "Пътна полиция" за инспекторите си, които следят за неправилно паркирали автомобили в зелени площи.
Една патрулна кола и двама моторизирани полицаи, които през целия ден са на пл. "Славейков" са причината там да няма неправилно паркирали автомобили, посочи за БТА Марчело Доковски - съуправител на "Центъра за градска мобилност", потърсен от БТА за коментар по мерките срещу неправилното паркиране по улиците.  Според Доковски при доказана необходимост и икономическа обосновка и при изразено желание от районните администрации може да се въведе "синя зона" и в двата най-големи столични квартала - "Люлин" и "Младост" като мярка срещу неправилното паркиране. Ресурсът ни в момента не позволява, но след доставката на десет репатриращи автомобила ще имаме възможност да разширим дейността по репатриране, посочи той.