Двете събития ще се състоят в Интер Експо Център, съобщиха организаторите от Българската търговска асоциация на производителите и операторите в игралната индустрия, предаде БТА.
Балканското изложение дава възможност на посетителите да се срещнат с технологичните постижения в производството на игрални автомати и съоръжения, специализирано оборудване за казина, игрални зали, развлекателни комплекси, хотелски, курортни и увеселителни центрове.
Експозицията е разположена на площ от 2600 кв. м и може да бъде видяна от 5 до 7 октомври. Фирми от 15 държави са заявили участие с щанд, за да представят своите иновативни бизнес и технологични решения. За първи път на изложението ще се представят и компании от Китай, Македония и Румъния. В момента в България има 50 фирми, притежаващи лиценз за производство, сервиз и продажби на игрално оборудване, от които 16 ще участват в изложението.
Източноевропейската конференция на игралната индустрия ще обсъжда актуалните теми в игралния бизнес - регулация и законодателни промени, включително тези, свързани с интернет залаганията, партньорството между игралния и туристическия сектор, както и развитието на бизнеса във време на икономически застой.