Ценовите оферти бяха отворени днес в Столичната община, а проектът е с индикативна стойност 26 млн. лева и ще се финансира със заем от Европейска инвестиционна банка.

Срокът за проектиране на обекта, предлаган от фирмите е между 25 и 40 дни, а за строителството - средно 250 дни, предаде БТА. При оценката на офертите 55 процента ще е по зададената цена, 35 - за техническите параметри, а 10 процента - според срока за проектиране.

Избраният строител и проектант ще трябва да построи кръгово движение на нивото на бул. "Кн. Мария Луиза", като в средата му се запази "Лъвов мост" с трамвайното движение през него.
На по-ниското ниво ще бъдат основните платна за движение на бул. "Сливница".

За строителството кандидатстват седем фирми, сред които е и сдружение "Лъвов мост 2011". Вторият кандидат е "Доуш Иншаат Ве Тиджарет" АД . Третият кандидат е обединение "Лъвов мост". Четвъртият кандидат е обединение "Център 2011". Петият кандидат е ДЗЗД "Транспегеар Лион Бридж". Шестият кандидат е обединение "Трейс Лъвов мост", а седмият кандидат е консорциум "Хидрострой - Мостовик".

В София вече се строят няколко кръстовища на две нива. Общо пет естакади ще бъдат построени с пари от Европейската инвестиционна банка. Вече се строи естакадата на булевардите "Акад. Иван Гешов" и ул. "Георги Софийски", в строеж е и кръстовището на две нива при Телевизионната кула.

Първото ново кръстовище на две нива в София, което е на бул. "Андрей Сахаров” в жк.”Младост”, ще бъде готово до няколко седмици.