37 кучета от приютите на столичното ОП "Екоравновесие" са намерили нов дом през април т.г. Броят на заловените през месеца кучета е 119, от тях 99 са кастрирани и 75 са върнати по местата на залавянето им.

За месеца няма доброволно предадени за настаняване в приют кучета от собственици поради невъзможност да се грижат за тях.

Във ветеринарна клиника "Връбница" за лечение са постъпили 24 кучета, допълва БНР.

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са подложени 19 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столичната община за април са 172. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 22.

Това съобщават от общинското предприятие на своя нов сайт.

Едно от най-значимите нововъведения е възможността за подаване на сигнали чрез сайта и обработката им от служители на ОП. Част от възможностите на новата платформа са свързани с поддържане на регистър на животни за осиновяване и възможността за заявка за тяхното осиновяване изцяло дигитално през системата. Друга важна функционалност е включването на календар на сайта и попълването на заявка за доброволчество от страна на гражданите за разходка на животни в приют.