В рамките на малко повече от седмица Волен Сидеров се превърна във втория представител на Обединени патриоти, чиято снимка разбуни социалните мрежи. След като миналия понеделник кадър как Красимир Каракачанов отива със синя каска на коалиционен съвет отприщи вълна от реакции във Фейсбук, лидерът на "Атака" също реши да предложи алтернативен прочит на политическата реалност у нас.

Волен Сидеров публикува на фен-страницата си снимка, на която позира в карате поза. Постингът е придружен с текст "Готов за новия политически сезон". За по-малко от денонощие публикацията беше споделена няколкостотин пъти и се превърна в една от най-обсъжданите теми във Фейсбук. От последователите на Сидеров - с възхищение, а от противниците му - с ирония.

В същия ден самочувствието на атакист №1 бе допълнително подплатено от партньорите от ВМРО и НФСБ. На заседание на политическия съвет на коалицията бе взето решение за подкрепа на Волен Сидеров и утвърждаването му на позицията председател на парламентарната група на Обединени патриоти.

Демонстрирането на карате-техники не е чак толкова нов подход за Волен Сидеров. За пръв път той показа бойни умения в предизборен клип от 2013 година. Тогава едва ли някой е предполагал за предстоящите бурни политически събития, при които на националиста му се наложи да влиза в не един и два улични сблъсъка.