На заседание на Политическия съвет на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" се взе решение, че той одобрява и подкрепя дейността на председателя и ръководството на парламентарната група, както и на представителите на коалицията - членове на Министерски съвет, съобщиха от обединението на националистите.

Коалиция "Обединени патриоти" подкрепя управленската програма и счита, че от нейното изпълнение зависи пълният мандат на правителството, се казва още в лаконичното съобщение. 

Около поста на председателя на парламентарната група - Волен Сидеров, от лятото тегне напрежение. Заради постоянните му атаки срещу лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов, от неговата партия още в края на юли заявиха, че вече не го възприемат като шеф на тяхната група в Народното събрание.

"Волен Сидеров често бърка фантазното с реалността, изпада в някаква "реалност" и почва да си фантазира. Той заяви, че президентът и премиерът са били измамени, че той е направил Валери Симеонов политик, а истината е точно обратната. Говорим за човек, който от време на време и минава в друга реалност. За съжаление, вече в този момент вече не го зачитаме за лидер - през тези месеци групата почти не се събира. Но това не е разпад, защото ние сме отделни партии", заяви тогава депутатът от НФСБ Валентин Касабов.

На следващия ден лидерът на "Атака" се оплака, че той го е бутнал по време на скандал в парламента и заяви:

"Да си търси друга група, като не признава ръководството, какво прави тук?".

Вчера, когато ГЕРБ и "Обединени патриоти" се събраха на коалиционен съвет, за да се договорят за министерските оставки по случая с катастрофата в Своге, Сидеров заяви пред журналисти:

Основният въпрос, който ще поставя, е в качество на какъв съм на съвета - председател на ПГ или не. Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО и на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам".